اقامت موقت (دولدونگ)

«اقامت موقت» یا «فعلا اخراج نشدن از کشور» به معنای اجازه اقامت دائم نیست. این برگه فقط یک گواهی است که به منظور دستور به تَرک اجباری برای پناهندگان صادر گردیده است.

 

تعریف

اقامت موقت یعنی پناهجو اجازه زندگی کردن در هایم پناهندگان را دارد ولی همچنان محدودیت جابجایی‌اش (یعنی تا چه فاصله‌ایی اجازه دارد از محل هایم دور شود) پابرجا می‌ماند و حتی می‌تواند محدودتر هم بشود. در این شرایط، امکان الحاق خانواده شما به شما وجود ندارد و حتی در شرایطی به فردی با اقامت موقت اجازه کار هم داده نمی‌شود.

 

 

ظرفیت حقوقی

دولت به پناهجویی که جواب منفیِ درخواست پناهندگی گرفته باشد و یا پناهجویی که بدون ویزا به آلمان آمده و یا بعد از اتمام مدت ویزا بدون دادن درخواست پناهندگی هنوز در آلمان اقامت داشته باشد، اقامت موقت می‌دهد. این اقامت موقت، در صورتی که حداقل به یک دلیل قانونی موجه امکان بازگرداندن (Abschiebung) وجود نداشته باشد، به پناهجو اعطا می‌شود. مثال‌هایی از این دلایل موجه نداشتن پاسپورت، عدم امکان پرواز به منطقه جنگی، بیماری سخت شخص پناهجو که سفر را برای وی غیرممکن می‌کند و یا عدم امکان درمان در کشور پناهجو هستند.

در صورت گرفتن اقامت موقت پناهجو می‌تواند موقتاً در اقامتگاه‌های موقت زندگی کند. به عبارت دیگر حضور او در آلمان برای مدتی تحمل می‌شود. زمانی که دلیل دادن اجازه اقامت موقت از بین برود مثلا تمام شدن جنگ، امکان بازگردانده شدن  پناهجو وجود دارد.   

ترک اجباری کشور به این معناست که باید خود پناهجو هم در تهیه‌ی گذرنامه شرکت داشته باشد. یعنی اگر امکان ترک اجباری کشور به صورت قانونی و حقیقی برای پناهجو وجود داشته باشد و او فقط به این دلیل که می‌خواهد بماند، از رفتن ممانعت کند و برنگردد، اداره امور اتباع خارجی می‌تواند شخص را از کشور اخراج کند.

توجه: وقتی که اخراج از کشور صادر می شود به این معناست که دیگر اجازه سفر مجدد و برگشت نیست. در صورتی که شما جواب رد درخواست پناهندگی دریافت کنید و مجبور به ترک کشور آلمان شدید می‌توانید برای گرفتن هر گونه اطلاعاتی از وضعیت زندگی اجتماعی در کشور مبدأ گرفته تا حمایت مالی برای خرید بلیط برگشت به «مراکز مشاوره برای برگشت» مراجعه کنید.

درباره‌ی رد شدن درخواست پناهندگی اداره امور اتباع خارجی هم اطلاعاتی در اختیار شما قرار می‌دهد. در این رابطه باید یک وقت قبلی با اداره مذکور گرفته شود به این منظورکه به شما تا زمان ترک کشور اقامت موقت داده شود. در آنجا همچنین از شما سوال می‌شود که آیا گذرنامه دارید یا خیر و یا چه زمانی قصد رفتن دارید؟ در صورت نداشتن گذرنامه باید برای اداره امور اتباع خارجی توضیح دهید، که چه کاری برای دریافت گذرنامه انجام می‌دهید. به شما برگه درخواست گذرنامه المثنی داده می‌شود که امضاء کردن این درخواست اجباری است. شما همچنین امکان دادن درخواست برای دولدونگ را  دارید اگر دلیلی موجه از جمله: مبتلا بودن به یک  بیماری سخت، مشکل جسمی ، نوبت امتحان تعیین شده برای گرفتن مدرک پایانی مدرسه، را داشته باشید. اداره اتباع  امور خارجی دلیل ویا دلایل شما را بررسی می کند و  نتیجه را  به صورت کتبی اطلاع می‌دهد.

اگر به تصمیم گرفته شده مبنی بر درخواست خود اعتراض دارید می‌توانید شکایت خود را به دادگاه اعلام کنید . نام دادگاه تجدید نظر و مدت زمان معین شده برای ارائه شکایت همیشه در قسمت «حق درخواست تجدید نظر»، در آخرین صفحه‌ی برگه‌ اعلام نتیجه، قرار دارد؛

توجه۱: امتناع کردن از امضاء برای درخواست گذرنامه المثنی، محدودتر شدن فاصه‌ی حرکتی شما و عدم اجازه کار و کمتر شدن فعالیت‌های اجتماعی از طرف اداره امور اتباع خارجی را در پی دارد.

توجه۲: برای گرفتن دولدونگ باید درخواست به صورت کتبی برای اداره اتباع امور خارجی فرستاده شود و همچنین در صورت وجود، گواهی پزشکی نیز باید ارائه شود.

در اینجا می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره‌ی خدمات اجتماعی و کار در صورت داشتن «اجازه اقامت Aufenthaltsgestattung» و یا «اقامت موقت Duldung» پیدا کنید.

 

http://www.fluechtlingsrat-leverkusen.de/deutsch/3.4.6_rueckkehr.htm